Over ons

Valkplant is een bedrijf dat constant op zoek is naar de mooiste, vernieuwende soorten planten. Al sinds de oprichting in 1993, door Ria en Wim van der Poel, beoefenen wij dit vak en zijn er al vele zeer succesvolle planten door ons op de markt gebracht. We doen dit met veel passie voor planten en altijd onderbouwd met, onze op jarenlange ervaring gebaseerde, botanische plantenkennis. Bekende introducties uit ons assortiment zijn Hydrangea arb. Strong Annabelle®, Berberis thunb. Admiration, Syringa Bloomerang® Pink Perfume, Loropetalum Black Pearl® maar ook Weigela All Summer® en Hydrangea pan. Little Lime® behoren tot ons assortiment. Op deze site vindt u alle prachtige soorten die wij vertegenwoordigen!

Het Valkplant team
Saskia Janssen

uw contactpersoon voor nieuwe soorten, licentie uitgifte en kwekersrechtelijke bescherming

Esther Wientjens

verantwoordelijk voor promotie en marketing
.

Wim van der Poel

uw expert op het gebied van teelt- en botanische planten kennis

Gonny van Dijk

voor vragen over uw contract
.
Sabine Lek

uw contactpersoon voor bestellingen van etiketten en administratieve vragen

Onze werkwijze

De eerste stap in het proces is om het nieuwe soort te testen en te vergelijken met bestaande soorten. Dit gebeurt op onze testlocatie in Hazerswoude maar ook op diverse plekken in Europa met andere klimatologische omstandigheden. Tevens worden de potentiële introducties getest op hun vermogen om commercieel geproduceerd te worden.

De volgende stap is de plant kwekersrechtelijk en/of merkrechtelijk te beschermen in de gebieden waar de plant een succes zou kunnen worden. Daarna wordt de plant geïntroduceerd in de markt. We hebben een goed en betrouwbaar netwerk van partners en kwaliteitskwekers in Europa en Noord-Amerika om de plant tot een commercieel succes te maken. Een heel belangrijk onderdeel van dit succes is de juiste promotie en marketing verzorgen, maar ook het uitvoeren van controles in de markt om illegale teelt en handel te voorkomen.

Spreekt deze werkwijze u als kweker of veredelaar aan? Of bent u geïnteresseerd in één van de prachtige soorten die wij vertegenwoordigen. We hopen u als kweker, veredelaar, pers of retailer te verwelkomen! Neem dan contact met ons op.

Heeft u interesse in:

Een goede partner voor de ontwikkeling van uw nieuwe soort? Wilt u een licentiecontract voor één van onze vernieuwende rassen?
Of heeft u interesse om een van de planten uit ons portfolio toe te voegen aan uw assortiment? Dan is Valkplant uw partner.

Neem contact met ons op via e-mail: info@valkplant.com of telefonisch: +31 172 588600