Proven Winners® 

Proven Winners is een internationaal netwerk voor plantengenetica en een merk voor kwaliteitsplanten. In Noord-Amerika is Proven Winners® ‘The #1 Plant Brand’ met een jaarlijkse verkoop van meer dan 150 miljoen planten, en een assortiment dat ruim 300 perkgoed en 250 heester soorten bevat.

Proven Winners® heesters in Europa

Valkplant is verantwoordelijk voor het Proven Winners® heester programma in Europa. Het assortiment bestaat inmiddels uit ruim 100 soorten, o.a. zeer succesvolle soorten zoals Buddleja Chip® Blue Chip en Hydrangea Strong Annabelle®.

Het Proven Winners® heester programma biedt:

  • Eén merk met een uniek & breed assortiment
  • Betrouwbare kwaliteitsplanten die uitgebreid getest worden en beschermd zijn met Europees kwekersrecht en/of merkenrecht
  • Continue innovatie door een wereldwijd netwerk van veredelaars en universiteiten die constant proberen planten te verbeteren en nieuwe planten te ontwikkelen, resulterend in een pijplijn van nieuwe planten
  • Herkenbare planten door een consistente opvallende verpakking:
    – Herkenbare witte pot met Proven Winners® logo
    Diamant-vormig etiketboekje met foto’s en informatie
  • Marketing ondersteuning zowel consumenten als retail marketing support (zie Proven Winners marketing)

Proven Winners® marketing

De boodschap van Proven Winners® aan de consument is: ”a better garden starts with a better plant”. Hierbij worden als “unique selling points” gecommuniceerd:

• Uniek & vernieuwend
• Meerdere seizoenen aantrekkelijk
• Kleurrijk & gezond

• Makkelijk in onderhoud
• Prijswinnaars
• Winterhard

De boodschap van Proven Winners® aan de consument is: ”a better garden starts with a better plant”. Hierbij worden als “unique selling points” gecommuniceerd:

• Uniek & vernieuwend
• Meerdere seizoenen aantrekkelijk
• Kleurrijk & gezond
• Makkelijk in onderhoud
• Prijswinnaars
• Winterhard

Proven Winners® marketing support omvat de volgende pijlers:

1. Consument marketing initiatieven (pull marketing)

Initiatieven die direct op de consument gericht zijn om vraag naar Proven Winners producten te creëren. In de afgelopen jaren bestonden deze initiatieven uit onder andere:


. Print:

– Advertising campagne in diverse Europese consumenten tuinmagazines

b. TV:
– Sponsoring van TV programma’s (alleen NL)

c. Digitale marketing en sociale media :

– In samenwerking met Proven Winners Europe wordt het merk Proven Winners® online gepromoot via Google en Meta advertentiecampagnes. Inhoud over verschillende thema’s en belangrijke producten wordt gecreëerd, gepromoot en samengevoegd tot een digitale versie van The Gardeners Ideas Book

– Proven Winners® ColorChoice® is actief op verschillende social media kanalen. Volg ons op:

d. Andere

Proven Winners webshop: www.provenwinnersplants.com. Om ervoor te zorgen dat de eindconsument altijd het Proven Winners® soort kan vinden & kopen die ze willen hebben, is Valkplant een consumenten webshop gestart. Consumenten uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk kunnen via deze webshop Proven Winners® planten bestellen. De planten worden geleverd door Proven Winners® kwekers uit de regio Boskoop en vervolgens zorgvuldig verpakt en verzonden naar de consument. De webshop wordt ook gebruikt om het merk online verder te promoten.

De Proven Winners® Hydrangea gids. Deze A5 brochure, gemaakt door Valkplant, helpt consumenten bij het kiezen van de beste hortensia voor hun tuin en geeft tips en informatie over de verzorging. De Hydrangea gids  is momenteel beschikbaar in 7 talen en wordt voornamelijk verspreid onder consumenten via tuincentra en beurzen. Ook online beschikbaar:

2. Retail marketing ondersteuning

Proven Winners® biedt tuincentra de mogelijkheid om gebruik te maken van op maat gemaakte retail marketing ondersteuning zoals POS materialen en advertenties. Heeft u interesse in retail marketing support, neem dan contact met ons op.

Recente
Introducties

Little Lime Prime®

Hydrangea pan

Ruby Chip®

Buddleja Chip® x

Proven Winners® & duurzaamheid

Proven Winners® planten worden uitgebreid getest voordat ze geselecteerd worden voor het Proven Winners® programma. Niet alleen op hun unieke eigenschappen maar ook op hun resistentie tegen plantenziekte en plagen. Dankzij dit strenge test- en selectieproces zijn Proven Winners® planten sterke en gezonde variëteiten die minder of geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig hebben.

Ook qua verpakking kiest Proven Winners® voor meer duurzame alternatieven. De herkenbare witte Proven Winners® pot (thermovorm) bevat ongeveer 30% minder plastic dan de veelgebruikte spuitgietpotten. Daarnaast is de pot gemaakt van 100% post-consumer recycled materiaal, d.w.z. dat de potten worden gemaakt van plastic dat wordt gerecycled uit consumenten afval. De pot heeft bovendien een grijze binnenkant, die voor 100% te recyclen is na gebruik doordat deze moeiteloos gedetecteerd kan worden door automatische afvalverwerkingsmachines (near infrared scanning). 

Heeft u interesse in:

Een goede partner voor de ontwikkeling van uw nieuwe soort? Wilt u een licentiecontract voor één van onze vernieuwende rassen?
Of heeft u interesse om een van de planten uit ons portfolio toe te voegen aan uw assortiment? Dan is Valkplant uw partner.

Neem contact met ons op via e-mail: info@valkplant.com of telefonisch: +31 172 588600